flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

18 епізодів дрібних крадіжок та замахів на них обернулись 3,5 роками обмеження волі

03 вересня 2021, 11:06

02 вересня 2021 року суддею Жовтневого районного суду міста Харкова Макаровим В.О. винесено вирок відносно харків’янина, якого визнано винним у скоєнні численних дрібних повторних крадіжок та замахів на них ( частина 2 статті 185 кримінального кодексу України та частина 2 статті 15 кримінального кодексу України).

Останній, відповідно до вироку, з різноманітних супермаркетів та магазинів Харкова неодноразово здійснював крадіжки харчових продуктів, шоколаду, печива, шампунів, шоколадних паст та дрібної техніки (аудіо колонка, бездротові навушники). Загалом правоохоронними органами зафіксовано 18 епізодів.

Свою вину у скоєному підсудний визнав повністю. Щиро каявся та зазначив, що при будь-якому покаранні намагатиметься працювати та бажає виправитися.

За сукупністю злочинів судом призначено покарання у виді 2 років 6 місяців обмеження волі. Також приєднано невідбуту частину покарання за вироками Ленінського та Фрунзенського судів міста Харкова. Отже остаточне покарання визначено у виді обмеження волі строком на 3 роки 6 місяців.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою судом замінено на нічний домашній арешт.

Позов одного з супермаркетів задоволено у повному обсязі.

Вирок не набрав законної сили. Триває строк на апеляційне оскарження.