flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо особи, яка підірвала авто із людиною, відкладено, у зв’язку з хворобою головуючого

22 вересня 2021, 11:39

Нагадаємо, що Жовтневий районний суд м. Харкова розглядає справу щодо харків’янина, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив посягання на життя водія Тойоти. На підставі виниклого конфлікту, підозрюваний кинув вибуховий пристрій в салон автомобіля.

В результаті вибуху водій отримав тілесні ушкодження, а саме: «не повну» ампутацію нижньої третини правої та лівої голені, рвані рани правої руки, травматичний шок. Автомобіль зазнав значних пошкоджень, які призвели майже до повного його знищення.

Відповідно до обвинувального акту, що надійшов з Харківської місцевої прокуратури №2, вищевказана особа обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вибухового пристрою без передбаченого дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України); у замаху на умисне вбивство способом, небезпечним для багатьох осіб (частина 2 статті 15, пункти 5,7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та у навмисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху (частина 2 статті 194 Кримінального кодексу України).

Справу зареєстровано під № 639/6436/19 та розподілено в провадження судової колегії: головуючий – суддя Кісь Д.П., члени колегії – судді Баркова Н.В. та Гаврилюк С.М.

20 вересня 2021 року судове засідання не відбулось, з причини хвороби головуючого судді Кіся Д.П.

Наступне судове засідання призначено на 01.10.2021 року на 12:30 год.