flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у справі щодо особи, яка підірвала авто із людиною, продовжено строк тримання під вартою

04 жовтня 2021, 14:19

 

Нагадаємо, що Жовтневий районний суд м. Харкова розглядає справу щодо харків’янина, який у стані алкогольного сп’яніння вчинив посягання на життя водія Тойоти. На підставі виниклого конфлікту, підозрюваний кинув вибуховий пристрій в салон автомобіля.
В результаті вибуху водій отримав тілесні ушкодження, а саме: «не повну» ампутацію нижньої третини правої та лівої голені, рвані рани правої руки, травматичний шок. Автомобіль зазнав значних пошкоджень, які призвели майже до повного його знищення.
Відповідно до обвинувального акту, що надійшов з Харківської місцевої прокуратури №2, вищевказана особа обвинувачується у незаконному придбанні, зберіганні та носінні вибухового пристрою без передбаченого дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України); у замаху на умисне вбивство способом, небезпечним для багатьох осіб (частина 2 статті 15, пункти 5,7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України) та у навмисному знищенні чужого майна, вчиненому шляхом вибуху (частина 2 статті 194 Кримінального кодексу України).
Справу зареєстровано під № 639/6436/19 та розподілено в провадження судової колегії: головуючий – суддя Кісь Д.П., члени колегії – судді Баркова Н.В. та Гаврилюк С.М.
01 жовтня 2021 року судове засідання відбулось. Судом винесено ухвалу про залучення нового захисника, у зв’язку з неможливістю прибуття до судового засідання захисника обвинуваченого, що позбавляє суд можливості вирішення питання щодо подальшої дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Після перерви до 14.00 години слухання справи було відновлено. Захисник прибув до суду. Судом відмовлено у задоволенні клопотань щодо відводу колегії суддів, прокурору та про проведення слідчого експерименту. Обвинуваченому продовжено строк тримання під вартою до 29.11.2021. Оголошено перерву за заявою захисника для підготовки до стадії судових дебатів.
Наступне судове засідання призначено на 01.11.2021 року на 14.00 год.