flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На розгляд суду надійшов обвинувальний акт щодо прохання надати неправомірну вигоду

12 жовтня 2021, 15:22

В провадження Жовтневого районного суду міста Харкова з Харківської місцевої прокуратури № 2 надійшов обвинувальний акт щодо виконуючого обов’язки директора Харківської регіональної державної лабораторії Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ( - далі державної лабораторії). Останній є державним службовцем категорії Б та відноситься до службових осіб, що займають відповідальне становище.

Відповідно до акту, перебуваючи на своїй посаді, обвинувачений вимагав неправомірну вигоду для себе від своєї підлеглої - в.о. завідувача Державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи № 1 за те, що начебто остання неналежно виконувала свої службові обов’язки. Та, щоб залишатись на своїй керівній посаді, потерпіла повинна була щомісяця передавати йому гроші у сукупному розмірі 300 000 гривень на момент бесіди на початку червня 2020 року та у розмірі 60 000 гривень щомісяця на момент бесіди в кінці червня 2020 року, інакше її буде звільнено, оскільки на її місце вже «..наявні претенденти, які взмозі заплатити 80 000 гривень в місяць» .

У справі, як докази, наявні відео та звукозаписи та висновок судової експертизи щодо їх дослідження.

Діяння директора державної лабораторії кваліфіковані за частиною 3 статті 368 кримінального кодексу України, а саме прохання надати неправомірну вигоду службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням.

Справа зареєстрована під єдиним унікальним номером 639/6601/21 та перебуває в провадженні судді Мілова Д.В.

Підготовче судове засідання призначено на 19 жовтня 2021 року на 15.00 год.