flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто справу про ДТП за участю швидкої допомоги та поліції

22 жовтня 2021, 10:38

21 жовтня 2021 року Жовтневим районним судом міста Харкова розглянуто адміністративний матеріал про дорожньо-транспортну пригоду за участю автомобілів швидкої допомоги та поліції. Подія сталася 26 серпня 2021 року на перехресті вул. Полтавський шлях та вул. Конєва в місті Харкові, що зовсім неподалік від будівлі суду.

Справа розглядалась суддею Макаровим В.О. Відповідно до постанови останнього, швидка рухалась на червоне світло, здійснюючи терміновий виклик. Автівка патрульної поліції виїзжала на зелене світло світлофора. На обох транспортних засобах були увімкнені проблискові маячки. Однак, водій швидкої допомоги, не переконавшись в безпечності руху, допустив зіткнення із службовим авто патрульної поліції, внаслідок чого автомобілі отримали механічні пошкодження. Людські жертви відсутні.

Також водій швидкої визнав повністю свою провину за керування автівкою в стані алкогольного сп’яніння, у зв’язку із вживанням напередодні спиртних напоїв. Пройшов відповідний огляд, що підтверджується медичним висновком.

Дослідивши всі докази, суд визнав винним водія швидкої допомоги у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів (стаття 124 Кодексу України про адмінітсравтивні правопорушення), а також у керуванні транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння (стаття 130 Кодексу про адміністративні правопорушення).

За сукупністю правопорушень остаточно призначено покарання у виді штрафу у розмірі 17 000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Постанова не набрала законної сили. Триває строк на апеляційне оскарження.

Єдиний унікальний номер справи 639/6118/21.