flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено обвинувальний акт у справі щодо директора коксового заводу у місті Харкові щодо забруднення повітря

23 листопада 2021, 14:30

В провадженні Жовтневого районного суд міста Харкова з Новобаварської окружної прокуратури перебуває обвинувальний акт стосовно директора підприємства ТОВ «Коксовий завод «Новомет», що розташоване по Карачівському шосе, 44 міста Харкова.

Відповідно до акту, останній обвинувачується у забруднені атмосферного повітря шкідливими для довкілля речовинами, відходами промислового виробництва, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля (частина 1 статті 241 кримінального кодексу України).

А саме, з січня до вересня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора вищевказаного підприємства, будучи достовірно обізнаним про відсутність на Коксовому заводі відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в повітря, на устаткування та обладнання, організував виробництво коксу і кам’яновугільної смоли, що призвело до викиду в атмосферу різних забруднюючих речовин і матеріалів. На джерелі викидів виявлено вміст забруднюючих речовин у наднормативному розмірі. В результаті таких викидів, за результатами комплексної комісійної судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, підтверджено збитки державі в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області в сумі 3 191 356 гривень.

Справа має єдиний унікальний номер 639/6355/21 та перебуває в провадженні судді Мілова Д.В.

23 листопада 2021 судове засідання відбулось. Учасники процесу з’явились у повному обсязі. Завершено проведення підготовчого судового засідання, та одразу цього ж дня справу було призначено до судового розгляду на 11.20 год. Судом винесено ухвалу щодо повернення цивільного позову Решетько О. С., Кузнецової Л. М., Давиденко О. В., Давиденка О. Ю., Стукова М. А., Стукової М. Ю. про відшкодування збитків, шкоди, завданих вищевказаним злочином, позивачам. Повний текст зазначеної ухвали очікується 29.11.2021 о

09 год. 30 хв. По справі також оголошено обвинувальний вирок.

Наступне судове засідання призначено на 13.12.2021 року на 11:30 год.