flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про особливості здійснення правосуддя в умовах пандемії дізнавалась більшість суддів Жовтневого районного суду м. Харкова

18 лютого 2022, 16:01

Світова пандемія наклала свої відбитки не тільки на життя та працю людей, а і на функціонування майже більшості державних органів України. Тому в умовах коронакризи загальною метою є об’єднати зусилля для  протидії щодо неї, для підтримання ділової активності всіх державних органів нашої країни, належного рівня життєдіяльності громадян та виконання законних зобов’язань з боку органів влади.

Вже доволі звичним стали для всіх нас онлайн зустрічі, навчання та семінари. Сучасні інтернет платформи дають великі можливості отримання та застосування знань широкому колу представників судової влади з різноманітних куточків нашої країни.

З метою підвищення рівня обізнаності за вищевказаною тематикою, Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України 18 лютого 2022 року організовано і проведено онлайн тренінг для суддів місцевих та апеляційних судів на тему: «Правосуддя в умовах пандемії: процесуальні виклики». Захід проводився вже у звичному для всіх  режимі онлайн трансляції через програму «ZOOM». 

Обговорювали особливості відправлення правосуддя під час дії карантинних обмежень. Звернули увагу на проблемні питання обчислення строків і застосування позовної давності, у зв’язку із антипандемійними обмеженнями. Також зосередились на  особливостях процесуального розгляду справ адміністративної юрисдикції під час карантинних обмежень. Дискутували щодо можливостей вирішення тих чи інших проблем під час здійснення правосуддя в умовах коронавірусу.

Захід виявився значним за кількістю присутніх осіб, оскільки тема актуальна для всіх. Окрім сертифікатів про навчання, учасники отримали корисний, незвичайний досвід та придбали нові знайомства.

Серед запрошених почесних гостей та викладачів:

  • Володимир БЕВЗЕНКО – суддя Верховного Суду у складі Касаційного адміністративного суду, доктор юридичних наук ,
  • Володимир Погребняк – суддя Верховного Суду у складі Касаційного господарського суду, доктор юридичних наук,
  • Наталія Сакара – суддя Верховного Суду у складі Касаційного цивільного суду, кандидатка юридичних наук, доцента,
  • Юрій Чумак – суддя-спікер  Верховного Суду  у складі Касаційного господарського суду, кандидат юридичних наук,
  • Василь ІЛЬКОВ – суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук, професор,
  • Олег Печений – доцент кафедри цивільного права №1 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, член Науково-консультативної ради при Верховному Суді, кандидат  юридичних наук.

Від Жовтневого районного суду міста Харкова у навчанні взяла участь майже більшість суддівського складу: заступник голови суду Вікторія Труханович, суддя Володимир Курило, суддя Світлана Гаврилюк, суддя Наталя Васильєва, суддя Сергій Рубіжний, суддя Володимир Макаров, суддя Наталя Баркова, суддя Дмитро Мілов, суддя Вікторія Єрмоленко.