flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу стосовно директора коксового заводу у місті Харкові щодо забруднення повітря відкладено на 23.02.2022 року

22 лютого 2022, 14:02

В провадженні Жовтневого районного суд міста Харкова з Новобаварської окружної прокуратури перебуває обвинувальний акт стосовно директора підприємства ТОВ «Коксовий завод «Новомет», що розташоване по Карачівському шосе, 44 міста Харкова.

Відповідно до акту, останній обвинувачується у забруднені атмосферного повітря шкідливими для довкілля речовинами, відходами промислового виробництва, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для довкілля (частина 1 статті 241 кримінального кодексу України).

А саме, з січня до вересня 2020 року, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора вищевказаного підприємства, будучи достовірно обізнаним про відсутність на Коксовому заводі відповідного дозволу на викиди забруднюючих речовин в повітря, на устаткування та обладнання, організував виробництво коксу і кам’яновугільної смоли, що призвело до викиду в атмосферу різних забруднюючих речовин і матеріалів. На джерелі викидів виявлено вміст забруднюючих речовин у наднормативному розмірі. В результаті таких викидів, за результатами комплексної комісійної судової інженерно-екологічної та економічної експертизи, підтверджено збитки державі в особі
Державної екологічної інспекції в Харківській області в сумі 3 191 356 гривень.

Справа має єдиний унікальний номер 639/6355/21 та перебуває в провадженні судді Мілова Д.В.

22 лютого 2022 судове засідання не відбулось, у зв’язку з перебуванням головуючого судді в нарадчій кімнаті в іншій кримінальній справі.

Наступне судове засідання призначено на 23.02.2022 року на 11.00 год.