flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушення вимог щодо несумісності є підставою для звільнення судді з посади

14 вересня 2017, 15:23

Міністерство юстиції України як суб’єкт звернення щодо подання про звільнення суддів звернулося до Вищої ради юстиції стосовно визнання порушення суддею Бичковим П.Ю. вимог щодо несумісності як таким, що не подав у порядку, встановленому Законом України «Про очищення влади», заяву, передбачену частиною першою статті 4 цього Закону.

Згідно із частиною першою статті 4  Закону України «Про очищення влади» особи, які перебувають на посадах, визначених у пунктах 1-10 частини першої статті 2 цього Закону, подають керівнику або органу, зазначеному у частині четвертій статті 5 цього Закону, власноручно написану заяву, у якій повідомляють про те, що до них застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 цього Закону, або повідомляють про те, що до них не застосовуються відповідні заборони, та про згоду на проходження перевірки, згоду на оприлюднення відомостей щодо них відповідно до цього Закону.

За повідомленням голови Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області Черноти С.В., надісланим до Міністерства юстиції України, суддя Бичков П.Ю. не подав заяву про проведення зазначеної перевірки.

З огляду на встановлене Вища ради правосуддя вирішила визнати порушення суддею Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області Бичковим П.Ю. вимог щодо несумісності та звільнити його з посади судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області.

 

Джерело