flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бути обізнаними – важливо!

20 квітня 2018, 13:53

 

В наш час швидких змін дуже важливо постійно підвищувати свій професійний рівень та підтримувати зв’язки із громадскістю. Жовтневий районний суд м. Харкова систематично приймає участь у різноманітних семінарах, тренінгах, курсах підвищення кваліфікації та обговореннях за круглими столами.
Так, суддями Рубіжним С.О. та Кісем Д.П. 13.04.2018 прийнято участь у семінарі для суддів місцевих судів Харкова та Харківської області, проведеному Апеляційним судом Харківської області. Були розглянуті наступні теми:

«Презентація Проекту Міністерства юстиції України «Я маю право»».
«Проблемні питання, що виникають в судовій практиці при застосуванні окремих норм матеріального та процесуального права при розгляді цивільних справ, а саме: під час вирішення клопотань щодо відводів (заявлений самовідводів), розгляд цивільних справ в порядку спрощеного позовного провадження».
У заході брали участь : голова апеляційного суду Харківської області А.І. Колтунова, Представник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Близнюк К.Є., секретар судової палати з розгляду цивільних справ апеляційного суду Харківської області А.В. Котелевець, заступник голови апеляційного суду Харківської області Р.М. Піддубний.

Також, суддями Кісем Д.П. та Рубіжним С.О. 20.04.2018 взято участь у прес-конференції, присвяченої презентації Щорічної доповіді Вищої ради правосуддя «Про стан забезпечення незалежності суддів в Україні».
Зазначена доповідь Вищою радою правосуддя готується в співпраці з органами суддівського самоврядування, іншими органами та установами системи правосуддя, громадськими об’єднаннями з метою зміцнення незалежності суддів та авторитету правосуддя в Україні. Доповідь за 2017 рік - це офіційний документ, у якому вперше систематизовано та проаналізовано інформацію про стан забезпечення незалежності судової гілки державної влади в Україні.
Захід організовано спільно Вищою радою правосуддя та проектом Ради Європи «Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини», який фінансується Фондом з прав людини.
Участь у прес-конференціїтакож брали: Ігор Бенедисюк - Голова Вищої ради правосуддя, Вадим Беляневич - заступник Голови Вищої ради правосуддя, Олена Литвиненко - заступник Голови Офісу Ради Європи в Україні, Ліліт Данегян - голова Відділу з реформ сектору правосуддя Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи, Дануте Йочієне - суддя Конституційного Суду Литви, міжнародний експерт Ради Європи та Андрій Бойко - член Вищої ради правосуддя.