flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Знов оправдальний вирок..

27 червня 2018, 14:57

               25.06.2018 суддею Жовтневого районного суду м. Харкова Курило В.О. винесено оправдальний вирок у кримінальній справі № 639/6213/14-к відносно двох харків’ян, яким було пред’явлено обвинувачення за ч.4 ст.191 КК України(а саме «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене групою осіб у великих розмірах»).
               Органом досудового розслідування та зібраними по кримінальному провадженню доказами не доведено, що обвинувачені, будучи службовими особами КП «Жилкомсервіс», діючи умисно, в інтересах третіх осіб - НВП «Промтехснаб», вчинили розтрату коштів КП «Жилкомсервіс» у великих розмірах на загальну суму 165965 грн., тобто не доведено наявність в їх діях ознак об’єктивної сторони вищевказаного злочину.
               Також, не доведено наявності в діях обвинувачених прямого умислу, корисливого мотиву та мети на вчинення цього кримінального правопорушення.
               Таким чином, оскільки по даному кримінальному провадженню не доведено, що в діянні обвинувачених був склад злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України, останні виправдані судом першої інстанції.
               Цивільний позов КП «Жилкомсервіс» по кримінальному провадженню залишено без розгляду вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 15.06.2016 року, який в цій частині залишено без змін ухвалою Апеляційного суду Харківської області від 21.02.2017 року.
               Заходи забезпечення кримінального провадження, в тому числі запобіжний захід та арешт майна, які було застосовано на стадії досудового розслідування по даному кримінальному провадженню скасовано.

               Вирок поки що не набрав законної сили. Триває термін на подачу апеляційної скарги.