flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Анонси розгляду резонансних справ.

14 листопада 2018, 09:37


1)Після засудження Жовтневим районним судом м. Харкова вітчима потерпілої дівчинки за скоєння злочину, передбаченого п.2.ч.2 ст.115 КК України, а саме умисного протиправного заподіяння смерті малолітній дитині, триває розгляд кримінальної справи відносно матері останньої, яка не була присутня під час заподіяння її малолітній донці тілесних ушкоджень, і не усвідомлювала ступень їх тяжкості та наслідки, не звернула уваги на стан доньки та не викликала медичну допомогу, а лише дала їй ліки від болю. Внаслідок несумісних з життям тілесних ушкоджень дитина померла наступного дня. За ознаками ст. 166 КК України, а саме за злісне невиконання матір’ю обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, їй також пред’явлено обвинувачення. Розгляд справи № 639/4520/17 триває, здійснюється суддею Чижиченком Д.В. У справі наявна велика кількість свідків. Справа слухалась , оголошено перерву до 06.12.18 до 09.30 год., у зв’язку із зявленнням прокурором клопотання щодо виклику свідків.
2) Продовжується розгляд кримінальної справи №639/3154/18 відносно харків’янина 1990 року народження, який перебуваючи вітчимом малолітньої дитини 2005 року народження, згідно обвинувального акту, систематично здійснював розбещення дівчини у вигляді фізичної та інтелектуальної розпусти, вів з нею цинічні розмови на сексуальні теми. Застосовуючи погрози фізичного насильства із використанням наявного пістолета, неодноразово примусив дівчину задовольнити свою статеву пристрасть неприроднім способом. Також, погрожуючи ножем, заклеївши рот скотчем та зв’язавши руки пластиковими хомутами, вчинив зґвалтування похилого віку матері своєї співмешканки, 1946 року народження. Та після намагання її доньки (співмешканки обвинуваченого) визволити матір на надати їй необхідну допомогу,також зв’язав руки та ноги жінки, позбавивши тим самим обох жінок можливості вільно пересуватися та обирати місце свого знаходження. Крім того, жорстоко позбавив життя двох кішок, що також мешкали в оселі. Зазначена кримінальна справа перебуває в провадженні судової колегії під головуванням судді Васильєвої Н.М. (судді Труханович В.В., Кісь Д.П.). Справа слухається у закритому судовому засіданні. Оголошено перерву до 21.11.2018 о 11.30 год., у зв’язку із викликом свідка.
3) 30 серпня 2018 року в провадження судді Жовтневого районного суду м. Харкова Баркової Н.В. надійшла цивільна справа № 639/4719/18 за позовною заявою члена Громадської організації «Всеукраїнський рух «Сила права» про відшкодування моральної шкоди, завданої позивачу збройною агресією Російської Федерації проти України. Враховуючи суть позовної заяви, зважаючи на обставини, передбачені ст. 274 ЦПК України, зокрема, враховуючи ціну позову, значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, а також, те, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес, Жовтневий районний суд міста Харкова 31.08.2018 ухвалив відкрити загальне позовне провадження у вищевказаній цивільній справі. 08.11.2018 підготовче провадження у вищевказаній цивільній справі закрито. Справу призначено до судового розгляду на 06.12.2018 на 14.00 год.