flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується розгляд справи щодо Директора Центру соцслужб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м.Харкова, яка обвинувачується у нереагуванні на скарги щодо катування дитини у родині харків’ян

05 грудня 2018, 14:25


Нагадаємо, що 09.10.2018 Жовтневим районним судом міста Харкова винесено вирок стосовно родини харків’ян («справа про жахливих батьків», унаслідок дій яких помер хлопчик 2013 року народження) у злісному невиконанні обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст.166 Кримінального кодексу України), в умисних тяжких тілесних ушкодженнях (ст. 121 Кримінального кодексу України), катуванні (ст.127 Кримінального кодексу України). Кримінальна справа № 639/7625/17.
Водночас правоохоронними органами було виявлено факт, що родичі цієї родини намагалися зарадити трагедії і повідомляли про факти катування дитини Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Проте належного реагування не отримали.
За вказаним фактом Харківською місцевою прокуратурою № 2 було складено обвинувальний акт стосовно директора Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Новобаварського району м. Харкова. Директор Центру обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки – смерть дитини). У серпні 2018 року обвинувальний акт було надіслано до Жовтневого районного суду міста Харкова. Справа № 639/4295/18 перебуває у провадженні судді Макарова В.О.
05.12.2018 судом відмовлено у задоволені клопотання прокурора про відсторонення обвинуваченої від посади. Оскільки посилання прокурора на можливість впливу її, як керівника, на свідків у кримінальному провадженні, які є підлеглими особами обвинуваченої, не знайшли свого підтвердження в ході судового розгляду.
Зазначені свідки допитані в судовому засіданні.
Крім того, на даний час судового рішення про визнання обвинуваченої винуватою у вчиненні будь-якого кримінального правопорушення не ухвалювалося.
Наступне судове засідання у вищевказаній справі призначено на 26 грудня 2018 року на 10.00.