flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харків’янину, який обвинувачувався у розбещенні малолітньої дитини, призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років

15 січня 2020, 17:23

    Нагадаємо, що судом розглядалась кримінальна справа №639/3154/18 відносно харків’янина 1990 року народження, який, перебуваючи вітчимом малолітньої дитини 2005 року народження, згідно обвинувального акту, систематично здійснював розбещення дівчини у вигляді фізичної та інтелектуальної розпусти, вів з нею цинічні розмови на сексуальні теми. Застосовуючи погрози фізичного насильства із використанням наявного пістолета, неодноразово примушував дівчину задовольняти свою статеву пристрасть неприроднім способом.
   Також, погрожуючи ножем, заклеївши рот скотчем та зв’язавши руки пластиковими хомутами, вчинив зґвалтування похилого віку матері своєї співмешканки, 1946 року народження. Та після намагання її доньки (співмешканки обвинуваченого) визволити матір на надати їй необхідну допомогу, також зв’язав руки та ноги жінки, позбавивши тим самим обох жінок можливості вільно пересуватися та обирати місце свого знаходження.
      Крім того, жорстоко позбавив життя двох кішок, що також мешкали в оселі. Зазначена кримінальна справа перебувала в провадженні судової колегії під головуванням судді Васильєвої Н.М. (судді Труханович В.В., Кісь Д.П.). Справа слухалась у закритому судовому засіданні.
   15.01.2020 судом винесено вирок, відповідно до якого обвинувачений визнаний винним у скоєнні: - незаконного позбавлення волі людини щодо двох чи більше осіб (частина 2 статті 146 Кримінального кодексу України); - зґвалтування (частина 2 та4 статті 152 Кримінального кодексу України); - розбещення неповнолітніх, що вчинене щодо малолітньої особи або особою, на яку покладено обов’язки щодо виховання потерпілого або піклування про нього (частина2 статті 156 Кримінального кодексу України), - жорстокого поводження з тваринами (частина 1 стаття 299 Кримінального кодексу України).
     Остаточне покарання призначено у виді позбавлення волі строком на 13 років. До набрання вироком законної сили, відносно підсудного продовжено дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у ДУ «Харківській слідчий ізолятор».
      Триває строк на апеляційне оскарження.