flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справу щодо обвинувачення матері за невиконання своїх обов’язків по догляду за дитиною відкладено, з причини зайнятості захисника в іншому процесі

12 лютого 2020, 09:59

           Після засудження Жовтневим районним судом м. Харкова вітчима потерпілої дівчинки за скоєння злочину, передбаченого пунктом 2 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, а саме умисного протиправного заподіяння смерті малолітній дитині, триває розгляд кримінальної справи відносно матері останньої.    
            Згідно обвинувального акту, жінка не була присутня під час заподіяння її малолітній донці тілесних ушкоджень, і не усвідомлювала ступень їх тяжкості та наслідки. У зв’язку із чим не звернула уваги на стан доньки та не викликала медичну допомогу, а лише дала їй ліки від болю. Внаслідок несумісних з життям тілесних ушкоджень дитина померла наступного дня. За ознаками статті 166 КК України, а саме за злісне невиконання матір’ю обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, їй також пред’явлено обвинувачення.
          Розгляд справи № 639/4520/17 триває, здійснюється суддею Чижиченком Д.В., наближається до завершення. Допитані всі свідки, обвинувачена, вивчвено докази у справі. Заплановано здійснення допиту представника потерпілого та переход до стадії судових дебатів. Однак, 11.02.2020 судове засідання не відбулось, у зв’язку із зайнятістю захисника обвинуваченої в іншому процесі.
            Наступний судовий розгляд призначено на 06.03.2020 на 09.30 год.