flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В столиці організовано та проведено корисний тренінг для тренерів

13 лютого 2020, 12:54

  Знань ніколи не буває багато, і кожен тренер теж має навчатися! Час плине, законодавство змінюється, з'являються нові правовідносини, накопичується новий досвід та практика його застосування.
   Саме з метою втілення навчального курсу «Особливості проваджень щодо злочинів, вчинених за ознакою статі» у процес підготовки Національною школою суддів у співпраці з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики , проектом ЄС «Право-Justice», Женевським центром з управління сектору безпеки (DCAF) та ГО «Ла Страда –Україна» з 11 до 13 лютого 2020 року організовано та проведено тренініг для тренерів.
  Тепло та радушно зустріла учасників заходу наша столиця - м.Київ, де в конференц-залі готелю «Либідь» обговорювалась, вивчалась та вдосконалювалась вищевказана тематика.
   Основна мета заходу — об’єднати суддів-тренерів різних регіоноів та зосередитися на останніх тенденціях розгляду проваджень щодо вищевказаних правопорушень. Зокрема, під час заходу розглядались питання щодо розгляду злочинів проти статевої свободи та недоторканності, вплив стереотипів, причини, через які постраждалі особи не заявляють про факти насильства, його наслідки для постраждалої особи та суспільства. Звернули увагу також на особливості кваліфікації і розмежування окремих видів злочинів, вчинених за ознакою статі, на концепцію поняття «добровільна згода», на особливості доказування в зазначених провадженнях, на проблемні питання судової практики щодо розгляду злочинів за ознакою статі та інші. Судді-тренери навчались, як більш повно, всебічно та дохідливо викладати навчальний курс.
      Серед запрошених гостей та викладачів:                                                                                                                                                                                                                        - проректор Національної школи суддів України Шукліна Н.Г.,
- урядова уповноважена з питань гендерної політики К. Левченко,
- начальник відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково-методичного забезпечення суддівської освіти НШСУ Т.Фулей,
- координатор проекту, програми «Гендер та безпека Женевського центру демократичного контролю за збройними силами» Амріта Капур, 
- віце-президент ГО «Ла Страда –Україна» К. Черепаха, та інші.
      Тренінг пройшов у дуже теплій атмосфері, подарував його учасникам не тільки нові знання, а й дуже гарні емоції та спогади.
      Від Жовтневого районного суду міста Харкова у навчанні взяв участь суддя (викладач) Курило Володимир Олександрович.