flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представниками Жовтневого районного суду м.Харкова взято участь у міжнародній конференції

21 лютого 2020, 15:42

      У співпраці з Проєктом ЄС “Право-Justice” 20-21 лютого 2020 року в м. Харкові відбулись Міжнародна практична конференція та за базі Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України семінар для суддів місцевих судів з метою підвищення рівня їхньої кваліфікації та підготовки працівників апаратів місцевих судів на тему: «Модельні рішення для судів: кращі міжнародні та українські практики».
         Кількість спікерів та запрошених гостей вражала своєю масовістю та різноманітністю . Серед них: Довідас Віткаускас, керівник Проєкту ЄС “Право-Justice”, Лариса Швецова, членкиня Вищої ради правосуддя, Вадим Бутенко, заступник Голови Ради суддів України, Олександр Слоніцький, начальник Управління інформатизації та судової статистики, Державна судова адміністрація України, також Анна Адамська – Галант, головна міжнародна експертка Проєкту ЄС “Право-Justice”, Андрій Бурий, голова правління НГО «Право і Демократія», координатор напряму «Судова система та судова реформа в Україні» (відеозв'язок), Олена Безбородова, керівник апарату суду, Ленінський районний суд м. Харкова, Олександр Вознюк, голова Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Рафал Дунал, міжнародний експерт Проєкту ЄС “Право-Justice” та інші.
     Обговорювали такі теми, як: використання опитувань щодо задоволеності користувачів суду з метою управління продуктивністю в українських судах, доступ до правосуддя для вразливих груп користувачів суду, надання якісних судових послуг з мінімальними витратами часу, укладка для надання медичної допомоги та підготовка до надзвичайних ситуацій у судах. Звернули особливу увагу на користування тривожними кнопками. Ознайомились із зразками електронних списків справ . Наголосили на клієнтоорієнтованому плануванні простору всередині суду та надання послуг, на дружній до дитини система правосуддя: на стандартах судових приміщень. Дискуссія на вищевказані актуальні теми продовжувалась навіть під час перерв на каву та обідню перерву. Учасники заходу отримали корисний досвід,задоволення від затишної, теплої атмосфери та придбали нові знайомства.
       Від Жовтневого районного суду міста Харкова у навчанні взяли участь заступник голови суду Труханович В.В., керівник апарату суду Гришина Н.В.та заступник керівника аппарату суду Селіванова М.В.
          Учасниками отримано відповідні сертифікати.