flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту харків’ян, які підозрюються у жорстокому вбивстві молодої дівчини

10 березня 2020, 09:37

         Ввечері 6-го березня до Жовтневого районного суду м.Харкова надійшло клопотання, відповідно до якого слідчим відділом Новобаварського ВП ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування за матеріалами кримінального провадження за фактом вчинення розбою, поєднаного із умисним вбивством, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів та з особливою жорстокістю відносно молодої уродженки Харківської області, 1994 року народження.
           Події відбувались поблизу вулиці Станційна смт. Пісочин, на берегу ріки Уди. У скоєнні вищевказаних злочинів підозрюються двоє харків’ян (які раніше притягувались до кримінальної відповідальності), та які, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, з метою заволодіти мобільним телефоном знайомої їм дівчини, спочатку намагались душити її, стискаючи шию руками. Потім одним з підозрюваних потерпілій було нанесено удар в область шиї розбитою скляною пляшкою, поки інший утримував її фізично. Після чого останні перемістили жінку до зливної труби (дамби), розташованої біля річки, та підпалили, де 01.03.2020 і було виявлено обгоріле тіло дівчини.
        Судом задоволено клопотання органів поліції. Слідчим суддею Курилом В.О. до обох підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Харківський слідчий ізолятор» строком на 60 (шістдесят) днів ( до 04.05.2020) , взявши їх під варту в залі суду негайно ( справа № 639/1360/20).
         Розслідування триває. Судом очікується на обвинувальний акт відносно вищевказаних осіб.