flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жахливі батьки

03 жовтня 2017, 16:30

 

Як багато сімейних пар не мають можливості пригорнути до себе найдорожче, почути дзвінкий дитячий сміх, відчути все тепло та любов, що дарує дитина. І якими жорстокими іноді бувають ті, хто має це щастя, дароване  Богом.


     27 вересня 2017 року Жовтневим районним судом міста Харкова задоволено клопотання органу досудового розслідування в кримінальному провадженні про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно харків’янина, підозрюваного у скоєнні кримінального правопорушення за злісне невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст.166 КК України).
     Останній є батьком малолітнього хлопчика,  2013 року народження.

     Батько разом із матір’ю злісно не виконували встановлені законом обов’язки по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки, систематично наносили побої малолітньому хлопчиську, безпідставно обмежували його у прийманні їжі та питної води, усвідомлюючи необхідність своєчасної та кваліфікованої допомоги дитині.

     Умисно, свідомо нехтуючи суспільно небезпечними наслідками, до будь – якого медичного закладу за допомогою не звернулися, внаслідок чого 26 вересня 2017 року дитина була діставлена до Харківської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги з діагнозом: кома, кахексія, гіповалемія, від чого помер у лікарні на наступний день.

      До підозрюваної матері, яка перебуває в стані вагітності, судом застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
      Суд очікує на надходження обвинувального акту за вищевказаним злочином.