flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Життя тварини за пляшку

24 листопада 2017, 16:18

               Так, 20.11.2017 Жовтневим районним судом м.Харкова було винесено вирок з кримінальної справи № 639/4580/17, яким уродженця м.Харкова визнано винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами).


               08 липня 2017 року він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, зустрівся біля багатоповерхового житлового будинку з незнайомим  йому  чоловіком, який  запропонував йому вчинити  вбивство належної йому собаки  породи «Метіс  вівчарка» за  винагороду у вигляді  однієї пляшки горілки.

 

               Реалізуючи свій умисел щодо жорстокого  поводження з твариною, засуджений, нехтуючи  правилами суспільної моралі, із застосуванням жорстоких методів,  з метою заподіяння травм та знущання  над собакою, використовуючи в якості знаряддя  злочину наданий йому молоток, наніс ударною його частиною два удари в ділянку потилиці вказаної собаки, чим спричинив тілесні ушкодження тварині.

               В результаті його дій приблизно через 15-20 хвилин  настала смерть собаки породи «Метіс вівчарка», а нанесені  рани спричинили тяжкі страждання тварини перед смертю.
               

               Засудженому призначено покарання у виді обмеження волі  волі строком на  1 (один) рік. Але в силу ч. 1 ст. 71, 72 КК України до призначеного покарання частково приєднано невідбуту частину покарання за вироком Жовтневого районного суду м. Харкова від 22 січня 2016 року та остаточно призначено до відбуття 3 (три) роки 4 (чотири) місяця позбавлення волі.


               Крім того, засудженому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою по набранню вироком законної сили.