flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

3244 гривні за людське життя!

15 січня 2018, 16:39

         Поважайте похилий вік! Бо він неминуче приходить майже до кожного. І як важливо мати родину, любов, тепло та турботу саме в цей період. Бути захищеним та знати , що у будь-який важкий час поруч будуть близькі люди . І як жорстоко та нелюдяно завдавати болю тим, хто позбавлений захисту!

         Так, 17.07.2017 Жовтневим районним судом м.Харкова винесено вирок відносно мешканця Харківської області , який 02.08.2016 вночі через відкрите вікно таємно проник до приміщення квартири жінки похилого віку та заволодів належним їй мобільним телефоном «Samsung GT-Т1150i» (на суму 244 грн., що підтверджено висновком судово-товарознавчої експертизи №4545 від 31.08.2016 року).

         І навіть голосні крики потерпілої , яка прокинулась саме в цей час , не зупинили злочинця. Засуджений, використовуючи свою фізичну перевагу над жінкою та, нехтуючи її похилим віком, наніс їй удар долонею правої руки в область обличчя,  від чого остання втратила рівновагу та впала на підлогу  та потім ще один удар ногою в область обличчя потерпілої, від якого остання втратила свідомість. Крім того, перебуваючи в квартирі потерпілої, викрав банківську картку банківської установи ПАТ КБ «Приватбанк», яка була видана на її ім’я потерпілої, та з якої засуджений зняв кредитні грошові кошти у сумі 3000 гривень.

         Від отриманих тілесних ушкоджень у Харківській міській клінічній лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги ім. проф. О.І. Мещанінова потерпіла померла.

         Засудженого визнано винним у нападі з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаним із проникненням до житла та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень (за ч.4 ст.187 КК України); також у спричиненні  умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (за ч.2 ст.121 КК України) та у викраденні офіційного документу, вчиненому з корисливих мотивів( ч.1 ст.357 КК України).

         Призначено покарання у виді виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є в його власності; у виді 8 (восьми) років позбавлення волі та у виді 2 (двох) років обмеження волі. На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, остаточно призначено покарання у виді  9 (дев’яти) років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є в його власності.

         До набрання вироком законної сили відносно засудженого продовжено  дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою в Державній установі «Харківська установа виконання покарань (№27)».

         Також стягнуто на користь сина потерпілої моральну шкоду у розмірі 25 000 грн. (двадцять п’ять тисяч гривень 00 коп.). Апеляційні скарги захисника та прокурора залишено без задоволення,  вирок Жовтневого райнного суду м. Харкова від 17.07.2017 року - без змін.