flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приступив закон, будь готовий відповідати перед ним. Солдата засуджено за самоволку.

05 березня 2019, 10:26

Так 25 лютого 2019 року суддею Кісь Д.П. винесено вирок відносно військовослужбовця строкової служби батальйону забезпечення навчального процесу Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» .
Останній, діючи умисно, з метою тимчасово ухилитися від військової служби, в умовах воєнного стану, самовільно залишив місце служби - Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ», та протягом тижня до місця служби не повертався, а вільний час використовував на власний розсуд, не пов’язуючи його із виконанням військових обов’язків.
Однак, засуджений свою провину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, висловив жаль щодо скоєного та піддав свої дії критичній оцінці. Пояснив тим, що дуже скучив за родиною. Залишивши місце служби, добрався додому на попутних автівках, а після спілкування із батьком, вони удвох вирішили зателефонувати до військової служби правопорядку для повернення до Військового інституту.
Солдата визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статі 407 Кримінального кодексу України,а саме - самовільному залишенні військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах воєнного стану та призначено покарання, у виді 1 (одного) місяця арешту з відбуванням його на гауптвахті.
Запобіжний захід стосовно підсудного до вступу вироку у законну силу не обрано, останнього буде взято під варту в порядку виконання вироку.  
На теперішній час триває строк для апеляційного оскарження вироку.