flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Головний державний виконавець Міжрайонного відділу ДВС у Холодногірському та Новобаварському районах міста Харкова обвинувачується у зловживанні службовим становищем та у складанні завідомо неправдивих офіційних документів

25 липня 2019, 12:24

          Так, до Жовтневого районного суду м. Харкова надійшов обвинувальний акт щодо головного державного виконавеця Міжрайонного відділу ДВС у Холодногірському та Новобаварському районах міста Харкова. Остання звинувачується у зловживанні службовим становищем, що завдало тяжкі наслідки правам і свободам громадян (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України) та у складанні завідомо неправдивих офіційних документів, що потягло за собою тяжкі наслідки (частина 2 статті 366 Кримінального кодексу України).
               Відповідно до акту, головний виконавець шляхом навмисної зміни критеріїв пошуку у державних реєстрах, 13.02.2018 отримала довідку, в якій були відсутні будь-які обтяження (а саме накладений арешт) на квартиру, яка потім була реалізована в інтересах іншої особи, та яка їй не належала. Право власності на згадану квартиру було визнано за територіальної громадою м. Харкова. Скориставшись тим, що відомості до Державних реєстрів були винесені лише 25.04.2018, виконавець вищевказану довідку долучила до матеріалів виконавчого провадження. Крім того, 06.03.2018 підробила постанови про опис та арешт зазначеного майна та додала їх до заявки на реалізацію згаданої квартири. За результатами електронного аукціону квартира була продана потерпілому, який сплативши грошові кошти в сумі 1 064 000 грн. за її придбання, в результаті вищевказаних обставин, оформити право власності на неї не зміг. Що призвело до заподіяння тяжких наслідків його інтересам .
          Справу зареєстровано під № 639/4400/19, розподілено в провадження судді Васильєвої Н.М. Підготовче судове засідання призначено на 26.07.2019 на 15.00 год.