flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харків’янка не заперечувала проти позбавлення батьківських прав щодо своїх дітей

26 липня 2019, 14:08

      Нагадаємо, що до Жовтневого районного суду м.Харкова звернувся Департамент служби у справах дітей Харківської міської ради із позовом до харків’янки про позбавлення її батьківських прав щодо двох малолітніх дітей 2007 та 2011 років народження.
        За повідомленням управлення національної поліції до зазначеної служби, в родині мати та батько (який на той час ще був живий) зловживають спиртними напоями, ведуть аморальний спосіб життя, покидають дітей на родичів, з якими мешкають в одній квартирі, та не з’являються за місцем проживання цілими тижнями. Мали місце випадки, коли дітей не забирали зі школи.
        Під час здійснення перевірки працівниками служби було встановлено, що батько дівчини помер у квітні 2019 року. Після відвідування помешкання було виявлено, що умови проживання родини жахливі, у квартирі відступній навіть косметичний ремонт, відсутні окремі ліжка, місця для навчання та відпочинку дітей, санітарні умови незадовільні, не забезпечені базові потреби дітей у повноцінному харчуванні.
        До того ж, у 2015 та 2016 роках мати притягалась до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків щодо виховання дітей, та у 2016 року визнана судом винною у вчиненні умисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень.
        Враховуючи викладене, департамент просив позбавити батьківських прав харків’янку, що є матір’ю дітлахів та закріпити за ними житло за основним місцем мешкання родини.
26.07.2019 цивільну справу № 639/4346/19 за вищевказаним позовом розглянуто суддею Рубіжним С.О. Вимоги департаменту задоволені у повному обсязі. Відповідач до судового засідання з’явилась. Проти позову не заперечувала. Станом на теперішній час діти навчаються та проживають у м.Мерефа разом із своєю бабусею.
           Триває строк на виготовлення повного тексту рішення та апеляційне оскарження.